Bundevine sjemenke


Buildingbody
17.07.2015.

Ako nemate dovoljno novaca za financiranje svih suplemenata neophodnih za vaše optimalno zdravlje i razvoj, predstavljamo vam jeftinu alternativu – bundevine sjemenke!

Kao prebogat izvor cinka, magnezija te esencijalnih masnih kiselina, vitamina (B, C, E) i beta-karotena mogu dosta uspješno zamijeniti suplemente poput ZMA, odnosno cinka i magnezija. Liječnici dr. Julian Grant i dr. Henry Feinblatt otkrili su da kod adenoma prostate pomažu glicin, alanin, glutaminska kiselina – aminokiseline bogato zastupljene u bundevinim sjemenkama. To potvrđuju podaci da zemlje kao što su Turska, Ukrajina i Bugarska gotovo i ne poznaju bolesti prostate, upravo zahvaljujući tradiciji njihove konzumacije!

Budući da tkivo prostate i spermatozoidi imaju visoke koncentracije cinka, sjemenke su idealan izbor ne samo zbog sadržaja cinka već i magnezija, koji također podržava zdravlje prostate.
Sjemenke dodatno sadrže selen i druge mikro-elemente, te smanjuju kolesterol, poboljšavaju imunološki sustav, pozitivno utječu na raspoloženje i olakšavaju učenje i koncentraciju.

Propisana količina: 1-2 žlice 2 x dnevno


Komentiraj

POVEZANI ČLANCI


Početni program treninga za žene

Pratite napredak i osjećajte dobrobiti vježbanja. Budite redovite i vaše tijelo će vas nagraditi za sav vaš trud uložen u njega!

Slatka istina o šećeru

Hoćete li se udebljati od šećera? Sve ovisi o vašoj svakodnevnoj prehrani.

Kako se zdravo hraniti uz mali budžet?

Ako se hranite zdravom hranom, uživat ćete u povećanim razinama energije, visokom imunitetu, kognitivnim performansama i generalno se osjećati bolje.